Bike & Jazz

Fiets naar het festival met één van de fietstours. Ga zelf op ontdekking met de online uitgewerkte tours of neem op zaterdag 27 en zondag 28 mei deel aan één van onze gegidste fietstours. De fietstours starten op een bereikbare plek aan de rand van de stad (metro en P+R parking) en brengen je naar de podia in Brussel-Stad. Alle fietstours zijn gratis. Schrijf je snel in! Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij hebben er alvast heel veel zin in en hopen jou te mogen verwelkomen op de fietstocht!

Dit initiatief is mogelijk dankzij de steun van

 
Fietstours
 

Brussels erfgoed in het groen

Ontdek de groene parels en erfgoed van Brussel met de fiets. De fietstocht leidt je doorheen Sint-Lambrechts-Woluwe langs de Woluwe -en de Maalbeekvallei naar Etterbeek en Brussel-Stad. Ontdek het waardevolle en prachtige landschap van de woluwevallei. Verpoos even in één van de mooiste stadsparken van Brussel en aanschouw de verschillende architecturale erfgoedparels zoals het Cauchiehuis en de Solvay Bibliotheek langs de route.

Een fietstocht van zo'n 16 kilometer. Je fiets over een golvend parcours langsheen de Brusselse valleien. Tijdens de gegidste tour fietsen we aan een rustig tempo en stoppen we regelmatig.

Tijdens de gegidste fietstocht is een drankpauze met een jazzy muzikaal intermezzo voorzien.

Gegidste tour op zaterdag en zondag. Vertrek: 13u30 metro Kraainem | Einde: 16u30 Beursplein, Brussel-Stad.

RESERVEER

 
 

Adem(be)nemend Brussel

Een fietstocht die start in de schaduw van de Ring rond Brussel in Anderlecht. We maken een ommetje langs het idyllische natuurgebied van de Vogelzang en Neerpede, het landelijk stukje Brussel dat zich buiten de Ring bevindt. Vandaar gaat het richting Brussel centrum langs groene fietswegen en verademende plekken in de stad. Plekken die elk op hun manier onmisbaar zijn voor de levenskwaliteit en niet alleen figuurlijk zorgen voor verfrissing in de stad. Kom onderweg even op adem in het kunstencentrum WIELS met en drankje en geniet op het dakterras van een adembenemend zicht over de stad.

Een fietstocht van zo’n 17km langs een grotendeels vlak parcours door Anderlecht, langs het kanaal naar laag-Vorst en Sint-Gillis en via de Hallepoort rijd je Brussel-stad binnen.

Tijdens de gegidste fietstocht is een drankpauze met een jazzy muzikaal intermezzo voorzien.

Gegidste tours op zaterdag en zondag. Vertrek 13u30 Metro CERIA/COOVI | Einde 16u30 Beursplein, Brussel-Stad.

RESERVEER

 
 

Fietsen in het groen

Wist je dat je vanaf het Universitair Ziekenhuis in Jette nagenoeg helemaal in het groen kan fietsen naar het centrum van Brussel? Deze fietstocht vlecht een route doorheen Jette en Laken die vertrekt bij afrit 9 van de Ring 0 en via het Koning Boudewijnpark en Tour&Taxis naar het centrum leidt. Onderweg doorkruisen we akkers, bossen, moerassen en parken. Statige lanen met voortuintjes wisselen af met een oude kalksteengroeve en een ecologisch burgerinitiatief. We komen langs het charmante station van Jette, het Brugmann-ziekenhuis van Victor Horta (paviljoentjes in een weelderig park) en ... geloof het of niet ... ook de Grot van Lourdes staat op het menu.

Een fietstocht van 14 kilometer over een golvend maar grotendeels dalend parcours. Tijdens de gegidste tour fietsen we aan een rustig tempo en stoppen we regelmatig. Onderweg is ook een drankpauze voorzien met een jazzy muzikaal intermezzo.

Gegidste tour op zaterdag en zondag. Vertrek: 13u30 P+R UZ Jette | Einde: 16u30 Beursplein, Brussel-Stad.

RESERVEER